top of page
IMG_2655 2.jpg

Η ΡΑΦΑΕΛΑ ΜΑΣ

Η Χανιώτισσα Ραφαέλα Πιτσικάλη, 20 ετών (γεννηθείσα τον Ιανουάριο του 2003), δοκιμάζεται από μία σπάνια μορφή καρκίνου τα τελευταία τρία χρόνια. Η πρώτη διάγνωση έγινε τον Ιούνιο του 2020 και αφού η 17χρονη, τότε, Χανιώτισσα είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο Αττικόν με έντονους πόνους και μικρή απόκριση στα αναλγητικά. Η διάγνωση άλλαξε όλη της τη ζωή: Σάρκωμα Ewing.

 

Έκτοτε δίνει με θάρρος και την αμέριστη στήριξη της οικογένειάς της, αλλά και συμπολιτών μας, μια πολύ δύσκολη «μάχη». Χημειοθεραπείες, νοσηλεία – διαμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίδα», εγχείρηση στην Ελλάδα για την απομάκρυνση του όγκου.

Τον Οκτώβριο του 2021 υπήρξε η πρώτη υποτροπή, που αντιμετωπίστηκε με δεύτερη επέμβαση και με ακτινοβολίες.

Πριν από ένα περίπου μήνα, τον Μάιο του 2023, υπήρξε, δυστυχώς, δεύτερη υποτροπή. Η οικογένεια τής Ραφαέλας Πιτσικάλη, μετά την απόφαση των θεραπόντων γιατρών ότι δεν μπορεί να γίνει νέα επέμβαση στην Ελλάδα, αποφάσισε να απευθυνθεί σε Αντικαρκινικά Κέντρα του εξωτερικού και έχει ήδη προγραμματιστεί, στις 8 Αυγούστου 2023, η επίσκεψή της Ραφαέλας στο εξειδικευμένο MD-Anderson Cancer Center, στο Χιούστον των ΗΠΑ.

 

Ωστόσο, μόνο γι’ αυτή την πρώτη επίσκεψη, με βάση την επίσημη απάντηση του MD-Anderson Cancer Center προς την οικογένεια Πιτσικάλη, απαιτείται το χρηματικό ποσό των 31.276 δολαρίων. Και αυτή θα είναι μόνο η αρχή, καθώς το οικονομικό κόστος αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά. Η οικογένεια, η ζωή της οποίας έχει αλλάξει δραματικά την τελευταία τριετία σε όλα τα επίπεδα, χρειάζεται οικονομική βοήθεια.

 

Οι Χανιώτισσες και οι Χανιώτες έχουμε αποδείξει πολλές φορές την ευαισθησία μας και την αλληλεγγύη μας. Μπορούμε να το ξανακάνουμε, για να δώσουμε ελπίδα σε ένα 20χρονο κορίτσι και στην οικογένειά της, τον πατέρα της, τη μητέρα της και τις τρεις αδελφές της, οι δύο από τις οποίες είναι μικρότερες σε ηλικία από τη Ραφαέλα.

 

Για όλα τα παραπάνω υπάρχει πλήρης ιατρικός φάκελος με το ιστορικό και αναλυτικά στοιχεία για την πορεία της υγείας της 20χρονης Χανιώτισσας, η οποία έχει ανάγκη την αγάπη μας και την οικονομική στήριξή μας.

 

Όσες και όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να το κάνουν καταθέτοντας χρήματα στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, δικαιούχοι του οποίου είναι η Ραφαέλα Πιτσικάλη και η μητέρα της:

 

GR1601100640000006400476351 (Εθνική Τράπεζα)

 

Στις 21 Μαΐου 2023 η Ραφαέλα Πιτσικάλη έγραψε στη σελίδα της στο Facebook:

 

«Ίσως να μην είναι τα ομορφότερα νέα που μπορείς να διαβάσεις, αλλά δυστυχώς στη ζωή δεν είναι όλα έτσι όπως τα θέλουμε. Πριν λίγες μέρες ξαναδιαγνώστηκα με υποτροπή για 2η φορά… Τι συναισθήματα να έχω, τι να πω, δεν το συνειδητοποιώ…

 

Σκέψη 1: Δεν το πιστεύω (ήθελα να σπάσω ό,τι υπάρχει γύρω μου), κλαίω.

 

Σκέψη 2: Θέλω να πάω σπίτι μου με την οικογένειά μου, δεν ξέρω πότε θα τους ξαναδώ όλους μαζί. Έχω ανάγκη να με αγκαλιάσουν και να μου πουν ότι όλα θα πάνε καλά και ότι δεν είμαι μόνη μου.

 

Σκέψη 3: Ρε ξεκόλλα, Ραφ, χαμογέλα, μην το παίρνεις τόσο σοβαρά, ούτε προσωπικά, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Υπάρχουν και χειρότερα.

 

Τώρα τρία χρόνια αν κάτι έχω καταλάβει είναι ότι όσες φορές και να ματώσεις τα γόνατά σου επειδή έπεσες, σήκω! Και αν δεν μπορείς; Χαμόγελα! Έτσι έκανα, λοιπόν, όταν έπεσα πρώτη φορά από το άλογο. Δεν μπορούσα να σηκωθώ, ξαπλωμένη λοιπόν στον δρόμο, χαμογέλασα. Είμαι ζωντανή!

 

Δεν γράφτηκε πουθενά ότι η ζωή είναι εύκολη αλλά σου επιβεβαιώνω ότι με θετική ψυχολογία, πίστη, χαμόγελα, ανθρώπους που σε αγαπάνε και αγάπη προς τον εαυτό σου μπορείς να καταφέρεις τα πάντα! Θα τα καταφέρω. Μπόρα είναι θα περάσει».

bottom of page